Gavez Mast
Za mast od gaveza potrebno je:
- 200 g korijena
- 100 g lista
- 2 kg svinjske masti
Prije upotrebe, svinjsku mast je potrebno dobro isprati vodom, da bi se mast oslobodila od soli.
Mast zagrijati i staviti korijen i list, zatim mješati sve dok se ne pojavi pjena, potom skinuti sa šporeta.
Tako dobijenu gavez mast ostaviti da odstoji jednu noć, potom zagrijati i sipati u staklene tegle.
Za mast od gaveza potrebno je:
- 200 g korijena
- 100 g lista
- 2 kg svinjske masti
Prije upotrebe, svinjsku mast je potrebno dobro isprati vodom, da bi se mast oslobodila od soli.
Mast zagrijati i staviti korijen i list, zatim mješati sve dok se ne pojavi pjena, potom skinuti sa šporeta.
Tako dobijenu gavez mast ostaviti da odstoji jednu noć, potom zagrijati i sipati u staklene tegle.
Nema komentara:
Objavi komentar